Levend erfgoed fair 2018

Het is alweer een poosje geleden, de levend erfgoedfair in Harich op 27 oktober 2018. Deze dag was georganiseerd door Landschapsbeheer Friesland, Friese Rassen en Gewassen, Stichting Zeldzame Huisdierrassen en ondersteund door verschillende andere partijen, waaronder de zwartbles-fokkersgroep.

Al vroeg in de ochtend zijn Fokeltsje, Joseph en ik in de weer gegaan om naar manege Gaasterland te gaan om daar de spulletjes voor de stand te brengen. Vervolgens zijn we de drie jonge schapen gaan halen die ons die dag gingen vergezellen. Inmiddels waren ook Eduard en Annemarie aangekomen om samen met ons de stand te bemannen voor deze bijzondere dag.

Het was een druk bezochte dag. Wij hebben veel mensen van informatie kunnen voorzien van het zwartblesschaap en uiteraard onze vereniging. Onze stand stond naast de stand van de Stichting Behoud Roodbont Fries Vee en de Fokkersclub Nederlandse Landgeit waar een prachtige, sterk geurende bok gepresenteerd stond. Halverwege de middag kwam ook Rients ons helpen om een ramlam te presenteren in de ring. Tijdens deze presentatie heeft Rients aan de vele aanwezigen verteld hoe het zwartblesschaap ontstaan is, wat het doel daarvan was en waar we hedendaags op letten. Hierbij ook dank aan diegene die deze dag allemaal bezocht hebben!

 

Wiepke