Clubdag 2017

17 juni om half 8 vertrek ik met ons nieuwe clublid René Buiter naar Utrecht waar de jaarlijkse clubdag stond gepland. Mijn wederhelft Wim kon helaas niet mee i.v.m. een andere activiteit thuis. René is lid geworden toen hij bij ons op de lammetjesdag in gesprek kwam met Annemarie. Wim en ik hebben hem toen overtuigd dat hij bij de club moest komen aangezien het aantal leden in het Noorden wel wat mag groeien!

Het was even zoeken maar aangekomen bleek iedereen al aanwezig te zijn.  Als iedereen voorzien is van koffie, thee en een lekker stukje gebak kon de dag worden geopend. Chantal Duijn vertelt dat ze gaat stoppen met het bestuurswerk. Na jarenlange dienst wordt het tijd om het stokje over te dragen aan iemand anders.

Dierenarts Tim van Aken geeft vervolgens een lezing over de klauwen en diverse klauwaandoeningen bij schapen. Dit was erg interessant. Dit werd vervolgens gelijk in de praktijk gebracht doordat we de schapen die aanwezig waren op het terrein mochten bekappen. De hoefjes waren vrij recentelijk nog bekapt dus heel veel werk was niet echt aan de orde. Toch was het goed om weer even te oefenen en werden er nuttige vragen gesteld.

Aansluitend stond er een lunch klaar en hebben we lekker gegeten met elkaar.

Opvallend vond ik de gezellige sfeer. Ik persoonlijk heb de meeste clubleden nog maar 1 keer gezien.

Leuk dat de liefde voor een bepaald ras mensen bij elkaar brengt uit het hele land, jong en oud!

In de middag bezoeken wij een botanische tuin waar we een rondleiding krijgen met uitleg over de verschillende plantensoorten. De tuin was prachtig, echter door de warmte buiten i.c.m. de warmte in de kassen hadden we wel wat moeite om de oogjes open te houden.

Ook René heeft deze dag nog een steentje bijgedragen aan het educatieve onderdeel en liet zien hoe je op een veilige manier brandnetels kunt eten zonder geprikt te worden!

Tot slot hebben we de dag afgesloten met een heerlijk kopje koffie en thee op het terras van de botanische tuin. Vervolgens is iedereen weer naar huis gegaan.

Ik kijk terug op een gezellige dag en heb weer wat kennis opgedaan over de klauwen. Ik kijk uit naar de volgende clubdag en wens iedereen veel plezier met zijn of haar schapen!

 

Tessa Ram-Takkebos