Clubdag 2015

Clubdag 2015

Zaterdag 20 juni 2015 stond in de agenda gereserveerd voor de clubdag.

Ruim van te voren al vrij gevraagd van het werk, route gepland en enthousiasme opgewekt totdat bleek dat ik per abuis vergeten was ons op te geven. Gelukkig heeft Annemarie ons daar tijdig aan helpen herinneren zodat ook wij deel konden nemen aan de clubdag.
Want het was ook niet zomaar een clubdag, het was het 20 jarig bestaan van de club dat gevierd zou worden!!!

`s-Ochtends vroeg ging de wekker waarop ik allereerst naar buiten keek om het weer te peilen. Gelukkig was het zo goed als droog, dus om 9:00 uur zijn Fokeltsje en ik in de auto gestapt.
Volgens de routeplanner hadden we maar een kleine 1,5 uur rijden naar Bunnik. Om half 11 reden we door een oude poort heen waarop wij dachten dat wij verkeerd waren gereden. Echter bleek dat na de smalle poort het parkeerterrein lag, met daarbij onze bestemming van die dag, het theehuis Rhijnauwen.
Bij binnenkomst zijn er veel handen geschud en hebben ook wij plaats genomen aan de gezellig volle tafel. Tijdens het eerste bakje koffie, thee besloot Wim de dag te openen, hij vertelde daarbij dat Chantal afwezig was door familie omstandigheden. Wij werden voorgesteld aan Anton en Elise, twee enthousiaste afgevaardigden van de VVFC “De Uithof”. Ook werd ons voorgesteld Peter van Eldik (secretaris van SZH), hij zou die ochtend wat foto`s maken en een stukje schrijven voor in het blad van SZH.
Het is en blijft toch iets bijzonders, het vieren van het 20- jarig bestaan!

Het woord werd gegeven aan Hans Mulder die besloot zijn zegje buiten te houden, waarop het gehele gezelschap naar buiten liep.
We liepen met zijn allen naar een mooie grote veetrailer. Daar begon het woord van Hans, gericht aan alle aanwezigen maar in het bijzonder aan de afgevaardigden van de VVFC “De Uithof”.
Hij vertelde over de historie van het zwartbles schaap en over de oprichting van SZH, waarop het stamboek werd opgericht, waarop nog weer later de zwartbles-fokkersgroep is opgericht. Benadrukt werd dat het inmiddels al 20 jaar geleden is dat de zwartbles-fokkersgroep is opgericht!

Na dit inspirerend en verhelderend verhaal kroop Pleun in de trailer om daar vervolgens een prachtig ramlam uit te halen.
Hans had het dier al goed getraind aan de lijn, zodat hij het vervolgens kon overhandigen aan de afgevaardigden van de VVFC “De Uithof”. Het was voor velen een emotionele gebeurtenis, dat er zo een cadeau geschonken kon worden aan de Veterinaire Vee Fokkers Club, en dat tijdens het 20 jarig bestaan! Er werden foto`s gemaakt en verhalen gedeeld.

Anton en Elise bedankten ons als vereniging voor het geweldige cadeau en in het bijzonder de familie Mulder voor de prachtige ram. Ze namen afscheid voor die dag en hebben de ram naar zijn stal gebracht waarop een aantal leden van de club zijn meegegaan voor foto`s.
De rest van ons is terug naar binnen gegaan, het theehuis ingedoken. Er werd nog wat koffie en thee besteld. Intussen keken sommigen al op de klok, het feit deed zich namelijk voor dat de boot om 13:00 uur zou vertrekken. Dus de lunch moest bijna besteld worden, anders zou de hele middagplanning in het water lopen. Gelukkig kwamen ook de mensen binnen die mee waren de ram weg te brengen zodat er pannenkoeken konden worden besteld.

Eduard zag zijn kans schoon en nam nog even het woord om te melden dat het eerst volgende rondje koffie, thee een geschenk zou zijn van Paul Janzen, hij was afwezig om gezondheidsredenen.
Ook kwam Chantal nog even tussen de bedrijven door binnen lopen, helaas kon ze niet blijven want ze moest door naar familie. Hiervoor was uiteraard alle begrip.
Ze had voor iedereen een cadeautje meegenomen, een prachtige sleutelhanger voorzien van het clublogo. Het bleek dat de sleutelhanger ook goed functioneerde als oorbel.
Op datzelfde moment werden de eerste pannenkoeken al geserveerd.

Er werd heerlijk gegeten maar de vaart zat er wel in want we werden bij de boot verwacht.

Gelukkig staat het theehuis Rhijnauwen aan de Kromme Rijn waardoor wij niet ver hoefden te lopen om bij de boot te komen. De tijd viel ook nog reuze mee want iedereen zat om 13:15 in de boot. Daar begon de boottocht, eerst richting Bunnik waar we door een idyllisch landschap voeren.
De romantiek hing overal in de lucht, niet alleen door het prachtige uitzicht maar ook om het verliefde stel dat bij de waterkant zat. Er werd gezellig gepraat aan boord en ook onze kapitein was erg enthousiast. Toen werd de boot gekeerd en zijn we richting Utrecht gevaren.

Ook daar waren veel bezienswaardigheden, veel ganzen, een omgevallen boom met een hol, vermoedelijk dat van een ijsvogel.
Er waren hier meer mensen op het water, voornamelijk kinderen in een kano. Er is ons een en ander verteld over het verleden en het heden van de streek en de rivier waarop we voeren. Het was heel gezellig maar hier en daar begonnen wat mensen, waaronder ikzelf, te gapen.

Dit gapen was snel over toen ook nog het zonnetje even te voorschijn kwam!

Hoe perfect kan een 20 jarig bestaan gevierd worden!

Na een boottocht van twee uren zijn we om 15:15 weer aangemeerd bij theehuis Rhijnauwen.

Het weer was voortreffelijk dus werd besloten buiten te gaan zitten. Er werd koffie, thee met wat lekkers besteld. De meesten bestelden appelgebak met slagroom wat echter slagroom met appelgebak bleek te zijn.

Er was nog veel gespreksstof dus werd er flink door gepraat en gelachen.
Om een uur of vier werd de dag afgesloten en langzaam aan vertrok iedereen.

Gevierd, gesproken en genoten werd er de hele dag, het 20 jarig jubileum was een feit!

Iedereen hartelijk dank voor de gezelligheid..!!
Wiepke Lam